Eilen oli meillä vieraita ja tein tälläisen keväisen tortun :). Ohje on napattu Pirkan sivuilta, mutta en käyttänyt reseptissä mainittua Myllyn Paras- valmista piirakkataikinaa, vaan tein Kinuskikissan ohjeella itse murotaikinan. Oli oikein pehmeän makuinen ja raikas, suosittelen kokeilua lämpimästi!

 

Murotaikina-pohja:

125 g margariinia tai voita

1 dl sokeria

1 kananmuna

2 ½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

Täyte:

1 tlk (250g) maitorahkaa

1 tlk (2 dl) vispikermaa

3 kananmunaa

1 sitruunan raastettu kuori

½ dl sitruunanmehua

3/4 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

Pinnalle:

2 tlk persikkaviipaleita

1 dl vettä

½ dl hyytelösokeria

 

Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa muna sekaan. Lisää jauhoseos ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina tasaiseksi korppujauhotettuun ja voideltuun vuokaan, ja laita jääkaappiin.

Sekoita rahkan joukkoon vispikerma (VISPIKERMAA EI VATKATA), munat, sitruunan raastettu kuori ja mehu, sokeri sekä vaniljasokeri. Ota vuoka jääkaapista ja kaada täyte siihen. Paista torttua 200 asteessa n. 25 min.

Anna tortun jäähtyä. Valuta persikkaviipaleet ja asettele ne tortun pinnalle. Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kun liemi kiehahtaa uudelleen, nosta kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä pari minuuttia. Lusikoi lientä persikoiden päälle. Tarjoa torttu kylmänä.